tiistai 2. syyskuuta 2008

Punaisia kankaita

Syksy tulee ja kohta kai joulukin?! Kangaskoria penkoessani silmiini osuivat punasävyiset kankaat ja ajatuksissa jo jouluompeluksetkin, vaikka toki syysfiiliksillä tässä vielä enemmän ollaan. Mutta valmiita ajatuksia. Olen muuten aloittanut myös jo joululahjojen tekemisen suunnittelun, en kuitenkaan ihan vielä tehnyt mitään. Vaikka miten ajoissa suunnittelen, niin kiire tulee kuitenkin ja puolet suunnitelmista toteuttamatta...Kukakohan tämän kankaan on suunnitellut? Molemmat ylemmät kuvat ovat samasta tyynyliinasta, joka on ommeltu neljästä pienestä palasta. Hulpioista löytyy vain tekstit
(alku puuttuu) ARLSTEDT FIN - HELEN PRINTED


Täm(kin) kangas, pöytäliina, on anopin kangasvarastoista. Lapsuudenkodissani oli samasta kankaasta verhot! Tästä kankaasta ajatuksena on ommella esikoiselle jouluksi essumekko.


Tämän kankaan, pöytäliina tämäkin, löysin eilen Fidan kirppikseltä hintaan 3,50 euroa. Ja heti kankaan löydettyäni päätin, että tästä teen vihdoinkin sen ensimmäisen retrotakkini esikoiselle! Ehkä vaaleanpunaisella vuorilla.


Tämäkin kangas on anopilta saatujen kankaiden joukosta. Ei oikein miellytä hirmuisesti, mutta ehkä siitä voisi tulla kiva tunika esikoiselle farkkujen kanssa pidettäväksi?! Mutta jääköön ainakin toistaiseksi vielä koriin odottelemaan.

7 kommenttia:

Meininkäinen kirjoitti...

Oi miten kauniita kuoseja!

Ilona kirjoitti...

Todella kauniita kankaita!

Minulle muuten punainen on kesän ja syksyn väri, ei niinkään joulun. Valkoinen edustaa sitten sitä joulua.

Anna kirjoitti...

Jotenkin ihanan kamalia kankaita nämä... :). Alimmasta tulee kyllä mieleen pieni pöytäliina pienelle (valkoiselle?) pöydälle. Semmoinen hassu välähdys vaan tämä idea.

Kiitos kommentista mun hömelöön blogiini :D!

Matroskin kirjoitti...

Hienoja. Minusta viimeinen oli kivoin!

Maria kirjoitti...

Kiitokset teille kommentoinneille, ilahdutatte minua jättämällä viestiä. :)

Meininkäinen; kiitos! Pitääkin tulla vastavierailulle blogiisi. :)

Ilona; hauskaa tuo, miten eri värit eri ihmisille edustavat eri asioita ja fiiliksiä! Aloin tätä asiaa oikein ajatella kommenttisi luettuani ja huomasin, että itse olin ostanut kesällä valkoiset tyynynpäälliset eli taitaa tuo vaalea liittyä kesään minulla. Vaikkakin valkoisen ja hopean yhdistelmä kuuluu ehdottomasti jouluun.

Anna; ihanasti sanottu tuo ihanan kamalia. :D

Matroskin; näin se menee, maut ovat erilaiset. :) Musta tuntuu, että tuo on myös just niitä kankaita, jotka jonkun toisen, hyvää silmään omaavan, tehtyä jotain, näyttäisi sitten mun mielestä aivan upealta ja miettisin, että miksen mä ikinä löydä tuolliasta! :D Pitää vielä opetella itse noita sommitteluja ja värien yhdistämistä jne. ja käydä kurkkimassa vinkkejä teiltä taitavilta. ;)

Maria kirjoitti...

Tosi kivoja kankaita! Minäkin pidin eniten viimeisestä. Se oli sellainen vähän Kenzo-henkinen kangas ja siitä tulisi ihana tunika, kuten ehdotit tai sitten vaikkapa yksinkertainen kesämekko.

Anonyymi kirjoitti...

Suunnittelija on todennäköisesti Kaarina Ailakka-Karlstedt ja kankaan valmistaja Finn-Helen (Helenius Oy)