tiistai 13. lokakuuta 2009

Tuunausta

Viikonloppuna laittelin valmiiksi kirpparikamoja ja omasta kaapista löytyi aika monta neuletta, joille käyttöä ei enää ole. Päätin sopivan väriset säästää ja ommella tytöille neuletunikoita ja -mekkoja. Neuleille kun kylmempien ilmojen tullen on taas enemmän käyttöä, enkä oikein neuloja ole.

Tänään kävin kirpparikamoja järkkäämässä ja kuinka ollakaan, mukaan tarttui kaksi uutta neuletta tuohon tarkoitukseen. Ihan kun niitä ei olisi jo ollut... Mutta nämä värit miellyttivät ja keksin heti, kuinka noista saa helposti ja nopeasti uutta kivaa. Ja maksoivat yhteensä euron.

Ensin laitoin kuminauhan pääntielle, sitten ompelin kädenteiden resorit kaksinkertaisiksi ja laitoin niihinkin sisälle kuminauhat. Seuraavaksi muotoilin helman suoraksi ja kavensin hihaa.

Sitten lopulta pääsi yksi omakin puuvillaneule käyttöön, leikkasin siitä sydämen koristeeksi. Sydämen kiinnitin liimarsolla ja ompelin muliinilangalla pykäpistoin.


Into näihin uusiotunikoihin ja -mekkoihin vain kasvoi!!
Joten niitä tulee varmasti jatkossakin.

9 kommenttia:

-TIINA- kirjoitti...

Vitsi miten hyvä idea!!! Sinä se keksit....

Heidi kirjoitti...

Tosi hyvä idea! Mistä ihmeestä ihmiset näitä ideoita oikein löytää, minä en löydä mistään.

joska kirjoitti...

Nätti paita. :) Minulla on juuri samanlainen projekti menossa, tosin mun neitonen on vasta vuoden joten teen tunikoita ja mekkoja neulepaidoista. :) Olin vain unohtanut nuppineulat kotiin ompelukurssilla joten joudun purkuhommiin.

Elina kirjoitti...

Aivan huippu idea! Ja taitava toteutus ja vieläpä soma lopputulos.

Sanna kirjoitti...

Tosi kiva idea! Ihanaa kun pystyy hyödyntämään omia vanhoja vaatteita lapsille...

Ouna kirjoitti...

Oho!! Waude! Näyttää tosi hyvältä. Erinomainen tuunausidea! Minkä ikäiselle/kokoiselle tuo paita tuli? :)

Maria kirjoitti...

Hieno idea! ja namskis mitkä värit ;P

~Maria~ kirjoitti...

Hipsu; tuo on 3-vuotiaalle esikoiselle, jonka koko on noin 104cm.

NorppaStiina kirjoitti...

Ihania!! Mulla on samanlaisia tuolla kaapissa jo neulotettuina ja suunnittelulippulappuset kiinnitettyinä kun sais vain sen ajan toteuttaa ideat...