keskiviikko 13. elokuuta 2008

Mekkoja äidin prinsessoilleMeillä on pienen tytön ristiäiset lauantaina ja pitihän siskoksille samanlaiset juhlamekot ommella. Kankaana on Nora Flemingin Pelakuu ja kaavat ovat Ottobresta 3/2008 , tosin omiin tarpeisiin muokkailtu molemmat.

Isosiskon sai malliksi uudelle terassille tanssimaan, mutta pienempi oli nukkumassa ja omenapuu sai toimia mallipuuna.

Ja isosiskolle ompelin tämän mekon Ottobren (3/2008) tunikaohjeella pidennetyllä helmalla. Velour on Eurokankaassa ja ruskea pilkullinen trikoo anopin antamasta 70-80-luvun kangaskokoelmalaatikosta. Äitini opetteli tuollaisen ruusukkeen, yo-yo tai vastaava??, tekemisen ja tuohon mekon rinnukseen sellaisen sitten laitoin. Alunperin oli tarkoitus aplikoida joku bambi tai vastaava mekon helmaan, mutta tuo ruusuke vei sitten voiton. Noita varmaan tulee askarreltua enemmänkin.

8 kommenttia:

mimosamamma kirjoitti...

Suloisia mekkoja hurmaaville neideille:))Prinsessat saavat olla onnellisia kun heillä on noin taitava äiti joka osaa ommella:) Prinsessoille on hyvin tärkeää pukeutua kauniisti joka päivä, eiks vaan:)))))
Marja

~Maria~ kirjoitti...

Kiitos! Totta tuo, prinsessat eivät voi olla koskaan liian hienoja. ;)

Krisse kirjoitti...

Hei Maria!
Tulin tänne Mimosamamman blogin linkistä.
Ihania vaatteita olet ommellut lapsillesi. Minäkin ompelin kaikki vaattet lapsille silloin olivat pieniä. Lapsenlapsilla, ainoastaan vanhemmille enää ompelim lähes kymmenenvuotta sitten. Nyt meillä on taas pikkuinen prinsessa(lapsenlapsi) ikää kuukausi. En varmaan osaisi ommella enää ollenkaan. Omistan kyllä saumurinkin vielä..
Blogiasi lukiessa tuli vaan sellainen tune että pikkuiselle tytölle olisi kiva ommella jotain. Sinun kuvistasi innosrunut Krisse mummi. Hyvää viikonloppua ompelija äidille!

Krisse kirjoitti...

Apua, sata kirjoitusvirhettä!!! Yritä saada silti selkoa.... T.Krisse

Marja kirjoitti...

Mulle kans tuollaisia vaaleanpunaisia mekkoja! (Vaikka ikää taitaa olla melkein parikymmentä vuotta enemmän, kuin kuvien malleilla...) Ylemmeän mekon printti on ihana!

Marja kirjoitti...

Jaahas, ja minäkin osaan kirjoittaa...

Ylemmän... Eikä mitään pilkkua kuin-sanan eteen tässä... :)

~Maria~ kirjoitti...

Krisse mummi; kiitos ja mukava kun tulit vierailemaan ja jätit kommenttia. Tervetuloa jatkossakin :) Ja suosittelen lämpimästi opeluharrastuksen elvyttämistä, pienille tytöille on niin ihana ommella ja ihania kankaita on tarjolla hirmuisesti! :)

Ilona; kiitos sinullekin vierailusta ja tervetuloa uudelleenkin! Käyhän vaaleanpuniaset mekot toki hieman vanhemmillekin tytöille. :)

Tiukunen kirjoitti...

Kauniita ompeluksia! Ja tuo ruusuke mekon koristuksena on todella kiva. :)