perjantai 10. huhtikuuta 2009

SisustusjuttujaPitkästä aikaa iski sisustusinnostus!

Meidän makuuhuone on ollut ihan keskeneräinen ja nyt vihdoin melkein kahden vuoden täällä asumisen jälkeen saimme inspiraation pistää sen kuntoon.
Mieheni kanssa rakensimme sängynpäädyn lastulevystä ja superlonista ja päällystimme sen Eurokankaan chenillekankaalla.
Spottivalot upotettiin päätyyn ja kaikki johdot kulkevat päädyn takana.

Kattokruunu on mummoltani. Tämä oli varsinainen yllätys meidän kotiimme! Olemme melko yksinkertaisen sisustuksen ihmisiä, eikä tällaiset krumeluurit ole kotiimme löytäneet. Jostain kuitenkin keksin tuota kattokruunua makuuhuoneeseen mallata ja heti ihastuin siihen. Saahan makuuhuoneessa romantiikkaa sisustuksessakin olla!

Makuuhuone odottaa vielä uusia verhoja, kankaat on jo hankittuna ja odottavat ompelua. Uusi päiväpeitto tarvitaan myös, mutta löytynee joskus. Pohdintaa vaatii sen väritys, sillä vaalea viehättäisi, mutta mustan koiran omistavalle perheelle se ei taida olla se järkevin valinta. Katsellaan.


***


Toinen projekti oli valelaskosverho takaeteiseen. Se on ommeltu Hiivisketusta ostetusta pellavasta. Aikamoista mittailua tämä projekti vaati, eikä siitä täydellinen tullut, mutta ihan hyvä kuitenkin. Seuraavaksi kokeilen oikean laskosverhon ompelua.
Minua niin himottaisi noiden ikkunanpuitteiden maalaaminen valkoisiksi, mutta homma olisi aivan hirmuinen. Lisäksi mietin, että ehkäpä nuo mäntyiset kuitenkin sopivat tämän talon tyyliin. Mutta valkoiset olisivat niin kauniit ja verhotkin näyttäisivät paremmilta.. Mieheni on täysin vastaan koko ajatusta, joten ainakin toistaiseksi pysyvät ennallaan.


13 kommenttia:

Kapu Karvakorva kirjoitti...

Hei!

Kävin täällä kurkkimassa sisustusjuttujanne ja ompeluksiasi. Meillä myös sängynpääty olisi tarpeen, ehkäpä lainaan tuota teidän ideaa jossain määrin ;)

Ja ihania pipojakin olit tehnyt. Meilläkin nuo pipot oli kova hitti viime kesänä. Mitähän kuvioita tänä kesänä pipoista löytyy... :D

Mukavaa kevättä!

Niinu kirjoitti...

Taitaa olla liikkellä tota sisustan,remontoin&ripustan-oireyhtymää näin pääsiäisen pyhinä...
Meillä laatoitettiin tänään yläkerran kylpyhuoneen lattia!
Jippii,taas vähän eteenpäin!
Kahdet verhokankaat odottelee tääläkin ompelijaansa...
Onneksi on tässä näitä pyhiä!

PrinsessaTrio kirjoitti...

Ihanan näköinen makkari!

Maija kirjoitti...

Voi kuinka hieno makkari! Tyylikäs, kerrassaan, ja hyvä idea tuo sängynpääty. Kertoisitko, millainen on seinä päädyn takana? Näyttää, että se olisi epätasaisesti maalattu, silleen. Väri näyttää tosi hienolta, harmaalta näissä kuvissa. Voi, jospa meilläkin joskus on oma makkari yläkerrassa.

Mukavaa pääsiäistä!

~Maria~ kirjoitti...

Kapu Karvakorva; ollaan tuohon päätyyn oikein tyytyväisiä eli suosittelen kyllä! Ja noita pipoja on tosiaan mukava tehdä eri väreissä. :)

Niinu; taitaa olla kevätfiilistä ja kiirettä ennen ulkohommien alkua. ;) Ihanaa, mä niin haluisin meille kylppärirempan, mutta ei sen aika ole vielä. Remppa- ja ompeluintoa sinne!

PrinsessaTrio; kiitos, oikein tyytyväisiä ollaan itsekin, kunhan vielä ne verhot saisi paikoilleen.

Maija; Kiitos. :) Tuo seinä on kyllä ihan tasaisesti (tai suunnilleen ;)) maalattu Tikkurilan värillä 036X, mutta kattokruunu tuo seinille tuon kuvioinnin. Seinän maalaus tai tapetointi on vielä harkinnassa.

joska kirjoitti...

Minäkin ensin katsoin seinän maalausta, kunnes tajusin kruunun tehneen kuvioita. Kaunis makuuhuone, meillä on pikkuruinen makkari täpösen täynnä, näin avaraa kuvaa ei saa millään.

Iippa kirjoitti...

Hienon sängynpäädyn olette tehneet, vau! Ja tuo kristallilamppu sopii hyvin tuomaan vähän glamouria selkeään tyyliin! :) Ihania ompeluksia sinulla paljon täällä! Kivaa pääsiäisen jatkoa! :)

T. Iippa

Tiina kirjoitti...

Samanmoista päätyä olen itsekin suunnitellut. Materiaalia vain olen miettinyt, mutta tuo sun tekemä vois olla hyvä... Ja löytyihän ne lamputkin. Hyvä hyvä!

Maria kirjoitti...

Kaunis makuuhuone! Olen ihan kateellinen tuosta kattokruunusta, meilläkin on aika pelkistetty sisustusmaku, mutta olen ehdottanut miehelle makuuhuoneen kattokruunua jo monta kertaa. Aina saan vastaukseksi ehdottoman EIn. Miehet ei sitten ymmärrä sisustuksen päälle ;)

Eihän se ikkunapokien maalaaminen mikään ihan toivoton urakka ole. Meillä maalattiin koko asunnon kaikki ikkunanpuitteet valkoisiksi. Meillä ei 50-luvun taloon oikein puunväriset ikkunanpuitteet sopineetkaan ja lopputulos oli tosi positiivinen.

Forêt noire kirjoitti...

Huippuhieno tuo sängynpääty. Meillä sama projekti tulossa. Tuosta sainkin mainiota ideoita! Upea, kertakaikkiaan!

~Maria~ kirjoitti...

Joska; juu, eipä meilläkään uskalla kuvata (vielä ;)) ihan joka nurkkaa....

Iippa; kiitos. Eikös tuo
kin mukavaa säihkettä! :)

Tiina; tuo kangas valittiin sen vuoksi, että siinä piti olla jotain tekstuuria, ettei olisi isona pintana tylsä ja värin on pakko olla tumma, ettei lika heti näkyisi. Tuotahan ei saa pestyä kun kuivapesuaineella. Intoa teidän sängynpäätyprojektiin!

Maria; juu, en munkaan mies tuosta ideasta innostunut ensi alkuun,. mutta kun toin kruunun kokeiluun, niin lämpenikin. :) Se pokien maalaus kyllä polttelee...

Foret noire; hienoa, jos sait tuosta ideaa! Intoa projektiin!

Anonyymi kirjoitti...

Upea sängynpääty! Todella sopusuhtaisen näköinen, kuinka paljon enempi leveyttä päädyssä on kuin sängyssä?

-Aikku

Anonyymi kirjoitti...

onpas hieno sängynpääty! Paljon tuli maksamaan kokonaisuudessaan? :)