maanantai 7. huhtikuuta 2008

Pihasuunnittelua jälleen


Viikonlopun olin taas pihasuunnittelukurssilla. Nyt on tietoa ja vinkkejä saatu ja lopullinen, tai siis toistaiseksi lopullinen, suunnitelma pitäisi saada tehtyä. Isoin homma tuossa pihassa nyt tänä kesänä on etupihan jakavan matalan luonnonkivimuurin rakentaminen sekä muutaman perennapenkin perustaminen.

Ihania kasveja on olemassa valtavasti! Tämänkin viikonlopun aikana niin moni uusi tuttavuus löytyi ja jäi houkuttelemaan. Nyt haluan ainakin unikoita, päivänkakkaroita valkoisina ja punaisina, valkoisia pioneita, eri lajeja kuunliljoja, jaloleinikeitä, päivänliljoja, liljoja, mustilanhortensian sekä sirotuomipihlajan. Punainen ja valkoinen ovat meidän pihan perusvärit. Ja vallitsevana teemana nuo ihanat luonnonkivet.

Hirmuinen hinku olisi jo hommiin ryhtyä, mutta maa on vielä roudassa. Elämän alkuja tuolta pihalta kuitenkin jo löytyi, valkoisia krookuksia sekä skilloja. Tosin näin sadepäivänä pitävät kukkansa tiukasti supussa. Syksyllä istutin pihaan 180 kukkasipulia ja ihanasti näyttää siltä, että ainakin suurin osa noista meitä tänä keväänä kukillaan ilahduttaa!

Ei kommentteja: