perjantai 30. heinäkuuta 2010

Pitkästä aikaa!

Kesä on mennyt pihahommien ja reissujen merkeissä. Ihana kesä tämä on ollutkin ja lämmintä on riittänyt!!

Jotain vähän olen ommellutkin, tässä joitain tuotoksia.

Pikkusiskolle mekko koossa 86/92 cm Eurokankaan kauniin sinisestä joustofroteesta. Idea on sama kuin tässä Isosiskon mekossa, Hannah-kaava lyhyillä hihoilla ja helmaan rimpsu.
Peitetikkikoneen helmankääntäjä on ollut aivan käyttämättömänä, mutta nyt päätin sitä pitkästä aikaa kokeilla ja onneksi kokeilin. Nimittäin niin helposti helman sai ommeltua! Joustofrotee kun on niin rullautuvaa, että helman kääntäminen on muuten tuskaista. Onneksi en siis hankkiutunut jo tästä vempaimesta eroon, nyt sitä tulee käytettyä.

Rypyttäminen sujui helposti tavallisella ompelukoneella, kun piston pituus on pisimmällä ja alalanka kireällä.

EDIT:
Kuva vielä neiti Kesäheinästä mekko päällä, näyttää niin paljon paremmalta päällä kuin yksin kuvattuna.


Isosisko sai hameen Riemulin velourista. Vyötärön resori on Triteksiltä. Kaava on Me&I:n froteehameesta piirretty. Edessä on neidin itsensä suunnittelema kukkaniitty ric rac -nauhasta ja napeista.


Ottobren ihanalla Saimi -kaavalla housuja Isosiskolle pitkinä sekä capreina. Caprien trikoo on Triteksiltä ja pitkien housujen joustofroteet Eurokankaasta.

Syksyä ajatellen ompelin nuo pitkät housut. Neidit aloittavat päiväkodin elokuussa ja pikku hiljaa olen yrittänyt orientoitua jo syksyn vaatetarpeisiin.

Nyt on intoa taas ompeluhommiin, jospa saisin lähiaikoina jo uutta esiteltävää aikaiseksi!


6 kommenttia:

Niinu kirjoitti...

Hupsista,kylläpä siitä onkin aikaa:)
Ihanat nuo tytön suunnittelemat kukat!
Saahan tuota ideaa lainata?
Ricracia ja nappeja,wau:)

~Maria~ kirjoitti...

Niinu; niinpä! Ideaa saa toki lainata. :)

-pm- kirjoitti...

Ihanat vaatteet! Minullakin on alkanut turkoosi väri miellyttämään tytön vaatteissa! Pitäis itsekin kokeilla hannahia noin muunnella rimpsuhelmaiseksi. Minkä mittaiset laitat muuten tuon kaula-aukon ja hihansuiden kuminauhat?

Virve kirjoitti...

Suloisia vaatteita! Kyllä kelpaa hoitoon lähteä.

Ansku kirjoitti...

Ihania vaatteita, erityisen kiva on tuo Hannah rimpsuhelmalla. Pakko kysyä, mikä helmankääntäjä sinulla on? Olen ymmärtänyt, ettei ne ole kovin hyviä olleet. Mutta jospa toimivat paremmin paksummalla kankaalla (kuin trikoo)? Olisi kiva jos löytäisi sellaisen toimivan..

~Maria~ kirjoitti...

-pm-; Juuri otin mittaa tuosta 86/92 senttisen hihakumpparista, mutta en ihan tarkkaan muista... Olisikohan ollut 23cm kipale. Kaulakumpparia en ole mitannut, se menee fiilispohjalla. Hihoja on tullut mitattua, kun muutaman kerran on mennyt liian kireiksi. Ja mulla on käytössä tuollainen normaali7,5 mm littanakumppari. Tänään juuri mietin, että pyöreä voisi olla hyvää.

Virve; kiitos. :)

Ansku; mä ostin tuon silloin koneen mukana eli voisi luulla sen olevan ihan Janomen. Trikoota käänsin myös tänään ja siinäkin toimi. Olen siitä aivan innostunut!! Eka kokeilulla en vakuuttunut, mutta silloin en toisaalta tajunnut koko koneesta vielä mitään. ;) En mä osaa sanoa, onko tuo erityisen hyvä, mutta ainakin tänään on toiminut hienosti ja helpottaa kovasti. :)