maanantai 1. helmikuuta 2010

Trikookanttiharjoittelua
Ompelin jo aiemmin isosiskolle nämä aluspaidat (Ottobre 4/04) ja kuten kuvista huomaa, trikookanttien laatu ei ole kovin tasaista. Joskus onnistuu hienosti, joskus ei sitten millään. Käytän siis trikookanttien ompelussa peitetikkikonetta ja nauhanohjainta, joka taittaa ja tikkaa trikoosuikaleen kantiksi.


Ylemmässä kuvassa nurja puoli on syheröä, alemmassa taas oikein onnistunutta ja siistiä.


Koeluontoisesti myös ylemmän kuvan paita pääsee käyttöön, katsotaan kestääkö purkautumatta. Merkinkin siihen ompelin, jotta neiti saa paidan oikein päin, vaikka harmittaakin nimetä huonoja kappaleita..


Aluspaitojen pilkkukankaat on Eurokankaasta, samoin Nanson sudenkorentotrikoo. Valkoinen lycratrikoo on Triteksiltä ja samaa kangasta on myös alempana oleva pitkähihainen t-paita, jonka helmassa on merkki Farbenmixin pikkunauhasta. Harmaa-vaaleanpunaisen aluspaidan resori on Marimekkoa, muiden Eurokankaasta ja mustaharmaassa kantit ovat samaa trikoota.Näiden paitojen jälkeen sain Anskulta hyvät säätövinkit koneeseen ja niitä piti kokeilla.Kokeilukappaleina toimivat nämä hatut (Ottobre 1/05), niihin kun ei tarvitse kanttien lisäksi kun yhden saumurisauman!

Hyvin onnistui! Suuri kiitos Anskulle!


Vaaleanpuainen punapilkullinen velour on Hilcoa ja tilattu Pikku Auringosta. Tässä hatussa kiinnityksenä on Prymin muovineppi. Pinkki joustofrotee on Eurokankaasta, kuten myös kaikkien hattujen resorit. Ruskea pilvi-interlock on JNY Designilta.

(Viserrys Ottobre 4/08)


Minun pitäisi jotenkin päästä tuon koneen kanssa tutummaksi, että oikeasti ymmärtäisin, miten mikäkin säätö vaikuttaa. Ja mitä pitää säätää päästäkseen haluttuun lopputulokseen.


Ostin tällaisen leikkuualusta, viivaimen ja rullaleikkurin saadakseni resorisuikaleita helpommin ja lopputuloksesta tasaisempaa. Aika ihana tuolla on vaan vedellä kaitaleet!12 kommenttia:

Saara kirjoitti...

Harjoitus tekee yleensä mestarin :) Kyllä noissa säädöissä varmaan riittääkin opettelemista, mutta alempi näyttää jo hyvältä!

piia kirjoitti...

Täytyy kyllä todeta, että koneiden kanssa on välillä säätämistä.. Toivotaan, että yhteistyö sujuu jatkossa helpomin!

Ja nuo hatut ovat kyllä niiiin suloisia ;)

Riikka kirjoitti...

Mulla taas oli tuo kaitaleleikkuri valmiina mut ei ole tullut käytettyä, saksilla aina naksin kaitaleet. En kyllä tiedä että miksi...
Kivoja oot saanut aikaan, pitää laittaa noi anskun ohjeet ylös!

Sande kirjoitti...

Mistäs Eurokankaasta noin kivaa Sudenkorento-kangasta saa?

Satu kirjoitti...

Kivannäköisiä aluspaitoja olet tehnyt, ongelmista huolimatta:) Pitäisi itsekin satsata muutamaan hyvään apuvälineeseen, niin saattaisi työt sujua joutuisammin, edes joskus...

Ansku kirjoitti...

Ihania olet saanut ommeltua :) Ja kiva kuulla että mun säätämisestä joku muukin on hyötynyt :D Vähän on kyllä omatkin vielä hakusessa, varsinkin toi diffi, kun pitäisi joka kankaalle kokeilla..

Just leikkelin itsekkin noita hatun kaavoja.. Kivoilta näytti nuo tekemäsi. Ja voi, sinullakin tuollainen leikkuri, tekis mieli hommata itsekkin.. Saksillakin saa, mutta aika tarkaan saa leikellä..

joska kirjoitti...

Pitäisi itsekin testailla paininjalan löysennyksiä sun muita. Jospa niillä välttäisi paksujen kohtien hyppytikit. Seuraavaksi onkin urakkaa peitetikillä joten materiaalia riittää harjoitteluun. Minulla kans haaveena tuo läpinäkyvä viivotin, sillä on niin näppärä leikata kaikki kantit.

Hipsu kirjoitti...

Oi miten ihania noi on!

~Maria~ kirjoitti...

Sande; tuo on ostettu Tuusulan Eurokankaasta joskus ehkä viime keväänä tai syksynä, edellisen Nanso-kampanjan aikaan.

Seija kirjoitti...

Näitä katsoessa huomaa, miksi sitä haluaisi saumurin!!! Ihania oli lakit ja paidat!

Lottaspace kirjoitti...

Minulla on ollut peitetikkikone noin puoli vuotta. Nyt vasta olemme ystäviä.. Ei se ole niin helppoa kuin mitä se näyttää.

Hienot hatut ja puserot kuitenkin!

anpali kirjoitti...

Harjoitusta tarvittaisiin täälläkin, minulla on lainakone, mutta ompeluaika on kovin kortilla.