perjantai 22. tammikuuta 2010

Ihania palloja!

Tätä joustofroteista pallokangasta olen himoinnut kuukausikaupalla, siitä asti kun sitä jossain blogissa näin.

Eurokankaassa olen käynyt katsomassa vaikka kuinka monta kertaa ja kysellytkin, mutta ei. Tällä viikolla sitten kaikki odotus palkittiin, sitä oli pala juuri minua odottamassa! Itse asiassa tuo pala oli siellä jo kauan ollut, takahuoneessa. Ensin henkilökunnan varauksena, sitten asiakkaan. Mutta ei sitä kumpainenkaan ollut noutanut, joten se oli siirretty myyntiin ja odotti minua. Ja on se NIIN ihanaa kangasta! Aika paksua ja väri sekä kuvio juuri minun makuun!






Ja yllätys, neideille mekot siitä valmistui. Tilda -kaavalla (Ottobre 6/2007). Malliin kuuluvat kengurutaskutkin tein, mutta jätin ne kuitenkin loppujen lopuksi pois, kun on mielestäni ihan noin kaikkein paras. Menköön taskut sitten vaikka toisiin mekkoihin myöhemmin.

Ihanat niistä tuli!!






Peitetikkikoneen sielunelämä on taas ollut hyvin vaihtelevaa viime aikoina. Pitkään mennään hyvin ja sitten taas alkaa tökkimään, välillä oikein urakalla. Lähinnä nauhankääntäjän kanssa temppuillaan, siitä ei koskaan voi mennä takuuseen, että jälki on siistiä. Ja kanttien purkaminen on todella ärsyttävää puuhaa. Aivan ihanaiset Gecko ja KokaLal ovat blogeissaan kirjoittaneet paljon vinkkejä peitetikkikoneen käytöstä ja niitä olen lueskellut ja kokeillut ja on niistä apua paljon ollut, mutta silti ei tökkiminen lopu.

Sataan kertaan olen vannonut, etten enää konetta ulkomailta osta, vaan sellaisesta paikasta, johon kuuluu sitten myös kunnon käyttökoulutus! Olisi ihana saada opastusta ihan kädestä pitäen. Ehkäpä sellainen ekspertti pitäisi Janomelta meille blogilaisille palkata, kun useampikin tappelee tuon samaisen koneen kanssa. ;)





Mutta harjoitukset jatkuvat ja eiköhän sitä jotain esiteltävääkin taas synny.

Mukavaa viikonloppua teille kaikille ja erityiskiitos ihanille, jotka jaksavat kommentteja jättää!

22 kommenttia:

Emmi kirjoitti...

Onpas kyllä todella sievät ja niin kyllä minunkin makuuni! Löytäisinpä minäkin tuollaista, meidän Eurokankaassa on TODELLA huonosti joustofroteeta... en ole kertaakaan siellä nähnyt yhtäkään kappaletta :( Mutta hienot tosiaan ovat :)

LAPINKA kirjoitti...

Oih!! Aivan ihanan raikkaat ja voihan vitsit kun itsekin löytäisin Eurokankaasta tuollaista joustofroteeta..ei ole sattunut minun kohdalle. Sinulla oli hyvä tuuri!

Heidi kirjoitti...

Aivan ihana kangas! Ja kauniit mekot!

Mimmunen kirjoitti...

WAU! Ihanat mekot ja niin herkullinen ja raikas kuosi! Kiva yksityiskohta nuo pilkkuneuhat, mistä olet muuten noita löytänyt?

Olisipa meidänkin eurokankaassa joustofroteeta tuollaisissa sävyissä (hyvä jos edes löytyy koko joustista:/ )...

Anonyymi kirjoitti...

Onpas todella kauniit! :) Sinua on tosiaan onnistanut kangaslöydössä! Ihailen noita päänteitä, onko siinä valkoista joustofroteeta? Olen suunnitellut tekeväni tuollaisia päänteitä, mutten ole vielä rohjennut...
Anna

Benglan kirjoitti...

Looks great! I love the fabric. Where did you buy it? (I only understand very little finnish... :))

fante kirjoitti...

Ihanat :-)

Oletko nähnyt tämän?
http://www.youtube.com/watch?v=rPB9W8vYexw

Riikka kirjoitti...

Yksi täällä ihan vihreänä!!
Olen itsekin tuota jo pitkään metsästänyt, taitaa olla turha toivo enää...
Sitten ostan kaikki muut mitä löydän vaikka tuota oikeasti haluisin.

Emilia kirjoitti...

Paras:) T:pilkkufani!

Sani kirjoitti...

Aivan ihanaa kangasta!
Ja hienot mekot tuli, ei kaipaa taskuja, kangas puhuu puolestaan :)
Minäkään en ole täällä törmännyt eurokankaassa ihaniin joustofroteisiin.. (kai ne parhaat ehtii aina mennä päältä).

Mari kirjoitti...

Niin Ihanat. Minäkin halusin tuota kangasta, mutta ei tosiaan löytynyt mistään.

Hipsu kirjoitti...

Voi miten mahtava kangaslöytö!!
Minäkin tykkään puna-valkoisesta pallokankaasta. Meillä sellainen pienemmillä palloilla on odottamassa ompeluinspistä :)

Inkeliina kirjoitti...

Ai että miten ihanaa kangasta ja nätit mekot olet siitä tehnyt!

pauliina kirjoitti...

toi kangas on aivan upeaa! ja toi lehti pitää kans tilata et saa noin yksinkertaisen ihanan kaavan!

NorppaStiina kirjoitti...

Todella ovat ihania palloja! Voi minkä kangas löydön olet tehnyt!!!! Aivan ihana kangas ja ihanaiset mekot siitä!

Moi! kirjoitti...

Saat minulta tunnustuksen! katso blogiani! Ihanat mekot!

~Maria~ kirjoitti...

Susanna; nuo nauhat on Farbenmixin ja tilattu suoraan sieltä Saksasta.
http://www.farbenmix.de/shop/

Anna; juu, joustofroteeta pääntie on. Saa nähdä, miten käytössä käyttäytyy, lörpsähtämistä vähän pelkään. Olisi ehkä kannattanut tehdä vielä lyhyemmillä suikaleilla, mutten uskaltanut, kun tytöt olivat nukkumassa, enkä olisi voinut kokeilla meneekö päät sitten läpi. Prässäsin nuo valmiina ja ainakin nyt näyttää vielä hyvältä. Halusin mielummin pysytellä ihan joustofroteessa kaikissa materiaaleissa, enkä sotkea tuohon resoria.

Benglan; I found it from Eurokangas´(fabric store) odd pieces box. I saw the fabric in some blog earlier and have been trying to find it for months and this week I was lucky. :)

fante; kiitos vinkistä, pitää käydä katsomassa!

Pauliina; suosittelen, meillä tuolla kaavalla on tehty monta tunikaa, mekkoa ja yökkäriä.

Moi!; suuri kiitos ja kumarrus! Käyn kurkkaamassa. :)

Ja kaikille pitää vielä sanoa, että ei tuolla meidänkään Eurokankaassa yleensä mitään erityisherkkuja tarjolla ole ja ehkä juuri siksikin olen tästä löydöstä aivan superonnellinen!! :D

Villakiana kirjoitti...

Kateudesta vihreänä täällä, niin herkullinen kuosi! :)

Saara kirjoitti...

Oh, aivan ihanaisen pirtsakat, herkku kangas!

Satu kirjoitti...

Aivan upea kangas!Ja mekot on todella kivat:)

Annika kirjoitti...

Voi onnellista, ihana kangaslöytö! :) Ja aivan ihanat mekot siitä sait tehtyä. Ei nuo mitään taskuja kaipaakkaan, kun niin ihana tuo pallokuosi..

Tuli muuten mieleen tuosta peitetikkikoneesta, ostin Jovilcolta, siihen koneen hintaan kuulemma kuuluu muutaman tunnin koulutus, tosin se järjestetään ainoastaan Helsingissä.

Kantin purkaminen ON ärsyttävää. Olen välillä onnistunut purkamaan niin että vetää neulalangat oikealle puolelle, ja sitten vetää vuorotellen molemmilta puolilta, siis nurjalta siepparinlankaa ja oikealta neulalankoja vuorotellen. Joskus onnistuu iloisesti ja vauhdilla, mutta jos on suttutikkiä niin ei sitten millään..

Anskuliini kirjoitti...

Ihanaa pallokangasta :D