torstai 26. helmikuuta 2009

Kukkaessu


Kevättä ilmassa ja mielessä jo!
Esikoiselle syntyi tämä essumekko Fidalta ostetusta lakanasta ja vanhasta Maija Isolan Ananas -kankaasta.Taskun kukat on tehty yo-yo-tekniikalla Stenzon pilkkupopliinista ja varret kirjottu.Vinokaitaleet tein ihan ensimmäisetä kertaa itse, kun kangaskaupasta oli oikea vihreä loppu. Eihän se tekeminen mitään avaruustiedettä ollutkaan ja oikein tyytyväinen olen lopputulokseen.Takana niskassa myös yksi kukka.Kaava on tästä aivan ihanasta Juju-kirjasta.

10 kommenttia:

PrinsessaTrio kirjoitti...

Tosi ihana ja pirtsakka mekko! Siis miten teit nuo kukat???

Helinä kirjoitti...

Voi kuinka suloinen ja pirteä essumekko!! Ihastuttava! Mulla on tuo sama kirja kirjastosta lainassa ja olen kanssa hinkuillut jonkun essumekon tekoa. Tämä vahvisti päätöksen - essumekko menee meilläkin kärkisijoille ToDo-listalla :).

Hiipu kirjoitti...

Tosi suloisen kaunis! Siis aivan ihana :)

Outi kirjoitti...

Osaisinpa minäkin! Ihanaa nähdä, miten kaunista kierrätyskankaista voi saada aikaan.

-maria- kirjoitti...

Oi kuinka nätti, kivat värit!

Maria kirjoitti...

PrinsessaTrio; mä en ole edes varma, onko tuon tekniikan nimi yo-yo, mutta sellaisena äitini sen minulle esitteli. Googlettamalla ei kuitenkaan mitään löydy. Kukka tehdään niin, että leikataan kankaasta ympyrä, joka harsitaan reunoista (joko yksinkertaisesti tai reuna taittamalla)ja sitten kiristetään "pussisksi". Sitten keskelle vaikka nappi peittämään reikä. Toivottavasti sait selvää selostuksesta. :)

Helinä; kiitos. Tuossa kirjassa on tosiaan niin ihania ohjeita, samoin kuvat on tosi söpösiä!

Hiipu; kiitos. :)

Outi; kierrätyskankaista saa tosiaan ihania juttuja, joissa on sitten esteettisyyden lisäksi se toinekin hyvä idea. Mukava, kun kävit, pitääkin tulla vastavierailulle blogiisi.

-maria-; kiitos kaima! Meitä alkaakin täällä blogimaailmassa olemaan, vaikka "oikeassa elämässä" tapaa harvemmin Marioita. Mukava saada uusia blogituttuja, tulen sinunkin blogiisi poikkeamaan!

Maija kirjoitti...

Hei, sinä teit oikein tuollaisen luksusessun! Tosi hieno! Mulla tuntui yllättävän pieniltä kädentiet, mutta koko olisi saanut alkujaankin olla se suurin.

PikkuBertta kirjoitti...

Kaunista on ja ennenkaikkea kiva kierrätysidea.Kiva että nuoretkin on ruvenneet kierrättämään ja tekemään kierrätyskankaista kaikkea kivaa.Minä tällaisena vanhempana ihmisenä olen jo 70-luvulta asti kierrättänyt ja tuunannut kaikkea mahdollista.

~Maria~ kirjoitti...

Maija; luksusta joopa joo. :D Minä olen noista näpertelyistä nyt niin innostunut!

PikkuBertta; sinähän olet ollut aikaasi edellä! Mukava, kun kävit, tulen käymään vastavierailulla luonasi.

Pauliina kirjoitti...

Sä olet tosi taitava! Ihania vaatteita olet väsännyt! Ihmettelen vaan, että miten ehdit...?