keskiviikko 6. helmikuuta 2008

Keittiön pöytä ja penkit



Tämä keittiön pöytä ja penkit ovat aina olleet osa tätä taloa ja kotia. Pöydän äärellä on viihdytty paljon, jaettu ilot ja surut ja sen ääreen ovat vieraat aina olleet tervetulleita syömään tai muuten vaan. Halusimme säilyttää pöydän, ja toivottavasti myös tunnelman, tässä talossa sen vaihtuessa meidän perheen kodiksi.

Pöytä ja penkit ovat mäntyä ja ne oli lakattu kaksi kertaa venelakalla. Mänty oli kellastunut ajan kuluessa eikä muutenkaan olisi meidän värimaailmaan käynyt. Ystävänpäivälahjaksi (!) mieheltäni tätä tarkoitusta varten saamani nauhahiomakone oli korvaamaton apu vanhan lakan poistossa. Hiotun pinnan vahasin pähkinänvärisellä Osmo Colorilla ja pinnan viimeistelin saman valmistajan Top Oililla. Homma kokonaisuudessaan oli melkoinen, mutta olen kyllä todella tyytyväinen lopputulokseenkin!

Seuraavaksi samaa käsittelyä odottaa Trip Trap -tuoli..

2 kommenttia:

Mamma kirjoitti...

Aivan ihana pöytä ja penkit. Olen etsinyt ja pitemmän aikaa meille tuommoista pöytäryhmää. Ei vain meinaa mistään löytyä. Tuo teän on ilmeisesti tehty jo ajat sitten. Olisin vaan tiedustellut mistä olette löytäneet tuon mutta sehän oli ollut teillä iät ja ajat.

Lallu kirjoitti...

Meilläkin odottaa samanlainen setti käsittelyä. Monta maalikerrosta täytyy vielä poistaa ennen kuin saa komeuden paraatipaikalle. Tällä hetkellä pöytä ja penkit ovat keltaisia :/ Alta näkyy punaista ja vihreää maalia.
Kivan ystävänpäivälahjan sait; minä sain multihiomakoneen pari vuotta sitten hääpäivälahjaksi :D