tiistai 26. helmikuuta 2008

Kevätilmetta vessaan


Jo aikaisemmin tuli olo, että vessaan pitää saada keväisempää ilmettä ja turkoosi tuntui piristävältä väriltä ruskean seuraksi. Ikinä en ole turkoosista ihmeemmin välittänyt, mutta nyt tuli pakko saada -fiilis! Ja kyllähän tuo wc nyt raikkaamman ilmeen sai.

maanantai 25. helmikuuta 2008

Keräilykohteita

Tykkään tosi paljon monista Iittalan laseista ja lasiesineistä. Kaapeista löytyy kauniita maljakoita, muun muassa eri kokoisia Aaltoja ja Lanterna, Birdie-kannu ja laseissa Essenceä, Vernaa, Ultima Thulea, Tsaikkaa.

Mariskooleja kerään ja käytän niitä tarjoilu- sekä jälkiruoka-astioina. Ne ovat myös meidän keittiössä ainoat astiat, jotka saavat olla näkyvillä. Kuulin, että Mariskooleja tulee minikokoisina! Niitä himoitsen jo!!


Kivituikut ovat ihania ja käyvät kattaukseen kuin kattaukseen!


Näitä himoitsen! Olen löytänyt mummolasta seä kirpputoreilta vanhoja kalenteripyyhkeitä, jotka ovat mielestäni tosi viehättäviä. Näitä haluaisin kehystää keittiön seinälle, jos joskus sen vanhan huvilan saisin... Nyt toistaiseksi ne kuitenkin toimittavat ihan alkuperäistä virkaansa. Tässä muutama suosikkini.

Kaukosäätimet piiloon!


Miten noita kaukosäätimiä pitää olla noin monta?!

Sipulikorin kaunis kansi osoittautui passeliksi paikaksi säätimille ja nyt ovat pois silmistä.

torstai 21. helmikuuta 2008

Keväinen Tilda -kirja


Posti toi tänään uuden keväisen Tilda -kirjan! Ihania pupuja, lampaita, kanoja, munia, karkkikasseja ja muuta. Pääsiäiseksi suunnitelmissa tehdä jo vaikka mitä!




sunnuntai 17. helmikuuta 2008

Pihakiviä

Ihana auringonpaiste! Innostuin ulkona kuvailemaan pihakiviä.

Rakastan kiviä ja minulla on suuria suunnitelmia, mitä kaikkea niistä kootaan. Meillä on noita kiviä pihamyllerryksiä tehdessä kerätty kasoiksi ja odottamassa lopullista, tai ainakin seuraavaa, sijoituspaikkaa. Ensi keväänä olisi tarkoitus tehdä etupihalle penkere kukkapenkkiä varten kivien avulla.


Tässä on viime kesän hommia, siskoni aloittama ja minun jatkama pieni kivikkokasvipenkki.





Näissä kahdessa kuvassa on meidän kiviaitaa, joka on rakennettu taloa rakennettaessa ja täydennetty sopivan kiven eteen tullessa.

Pallomekko


Kuumeesta toivuttuani ompelin eilen aamulla 1-vuotiaalle kummitytölle synttärilahjaksi samanlaisen mekon, kun aiemmin tyttärelleni, mutta nyt tummansinisestä Marimekon pallotrikoosta.

lauantai 16. helmikuuta 2008

Ystävykset pihapuussa


Herrat Ystävänpäivää viettämässä mongolian vaahterassa etupihalla.

Syksyllä laitoimme pihaan lintujen ruokintapaikan ja onkin ollut mukava seurata lintujen touhuja tytön kanssa olohuoneen ikkunasta. Pakkasilmoilla ihanat punatulkutkin ovat tulleet herkuttelemaan auringonkukansiemenillä.

keskiviikko 13. helmikuuta 2008

Hyvää Ystävänpäivää!


Hiirulaisneito sai mekon ja sulhasen!

Oikein hyvää Ystävänpäivää tämän pariskunnan kanssa toivottelen!


maanantai 11. helmikuuta 2008

Ensimmäinen Hiirulainen!


Tässä tämä ensimmäiseni on! Siis Tilda -kaavalla tehty Hiirulainen. Mieheni tosin sanoi, ettei tuo hiiri voi valmis olla, kun ei sillä häntääkään ole?! Mutta onpa aika koukuttavaa näpertelyä. Mekko hiirineidolle vielä tulee, jahka saan kankaan valittua ja ommeltua. Ja sitten varmaan seuraavaksi poikaystävä!

Kevätfiiliksillä!


Kun ei kerran tästä talvesta näytä mitään tulevan, niin aletaan sitten odottamaan oikeaa kevättä ja sipulikukkien nousemista! Istutin pihaan syksyllä 180 sipulia, saa nähdä, monta sieltä esiin tulee.

Ostin ensimmäisen Tilda-kirjani, Satumainen talvi. Paljon siinä oli jouluisia ohjeita, mutta ostin sitten keväisiä kankaita ja tarkoituksena on tehdä ensimmäinen Tilda-hahmoni hiirulainen.


Nuken kehto



Mummilasta noin kymmenen vuotta sitten pelastettu vanha kehto kaipasi uudistusta. Hioin ja maalasin sen valkoiseksi. Tämä oli pitkästä aikaa ensimmäinen maalaushomma ja kyllä yllätti työteliäisyydellään! Mutta lopputulokseen olen oikein tyytyväinen, toki kehittymisen varaa on, mutta ensimmäiseksi hommaksi ok. Päällystin patjan lakanakankaalla ja neuloin jämälangoista pikkuisen viltin.

Ja on tämä kehto ollut tosi mieleinen pikkuneidille! Vuorotellen siellä köllöttää nukke ja neiti itse. :D

Tässä vielä vertailun vuoksi kuva kehdosta edellisessä kuosissa.



keskiviikko 6. helmikuuta 2008

Aarteita mummolta







Vaaka ja vohvelirauta









Arabian kissakannu

Keittiön pöytä ja penkit



Tämä keittiön pöytä ja penkit ovat aina olleet osa tätä taloa ja kotia. Pöydän äärellä on viihdytty paljon, jaettu ilot ja surut ja sen ääreen ovat vieraat aina olleet tervetulleita syömään tai muuten vaan. Halusimme säilyttää pöydän, ja toivottavasti myös tunnelman, tässä talossa sen vaihtuessa meidän perheen kodiksi.

Pöytä ja penkit ovat mäntyä ja ne oli lakattu kaksi kertaa venelakalla. Mänty oli kellastunut ajan kuluessa eikä muutenkaan olisi meidän värimaailmaan käynyt. Ystävänpäivälahjaksi (!) mieheltäni tätä tarkoitusta varten saamani nauhahiomakone oli korvaamaton apu vanhan lakan poistossa. Hiotun pinnan vahasin pähkinänvärisellä Osmo Colorilla ja pinnan viimeistelin saman valmistajan Top Oililla. Homma kokonaisuudessaan oli melkoinen, mutta olen kyllä todella tyytyväinen lopputulokseenkin!

Seuraavaksi samaa käsittelyä odottaa Trip Trap -tuoli..

tiistai 5. helmikuuta 2008

Ruisleipää


Viikonloppuna leivoin ruisleipää leivinuunissa. Hyvää tuli, mutta ensi kerralla pitää hapattaa hieman pidempään, saisi olla vielä happamampaa meidän makuumme.

Keittiö








Ihan ensimmäinen ostos keittiöömme oli punainen lamppu, johon mieheni kanssa ihastuimme molemmat ensisilmäyksellä. Tuossa vaiheessa keittiössä ei ollut vielä seiniäkään... Lamppu miellyttää edelleen tosi paljon, mutta olen miettinyt, että vaihtelun vuoksi siihen voisi hankkia eri väriset vaihdettavat varjostimet.

Meidän keittiön ja oikeastaan koko talon sydän, kirjaimellisesti lämmittävä sellaianen näin talviaikaan, on puuhella-leivinuuni-takka -kompleksi. Pikku hiljaa opettelemme käyttämään enemmän ja enemmän leivinuunia ruuan valmistukseen. Herkullista tulee, suosikkeja on paahdetut juurekset, pizza, kiusaukset, karjalanpaisti sekä tietenkin itse leivottu ruisleipä.

Muurin ja tolpan yhdyskohdan lista antaa vielä odottaa itseään...

Sain jokin aika sitten mummoltani kapan hänen itsensä joskus aikoinaan kutomaa pellavakangasta. Onpa ihanaa! Ompelin siitä kaitaliinoja ja keittiöpyyhkeitä. Seuraavaksi teen servetit.

Lelukoreihin uudet sisukset


Nyt työn alla on tyttären huoneen sisustaminen. Väreiksi on valikoitunut punainen ja beige. Tähän värimaailmaan sopivat nyt lelukoritkin, joihin ompelin vanhasta verhosta uudet sisuspussit.

Olohuone





Pikku hiljaa olohuonekin alkaa muodostumaan oman näköiseksemme ja mikä tärkeintä, viihtyisäksi paikaksi.

Juuri eilen sain mummolta tuon nojatuolin vieressä olevan jalkalampun ja mielestäni se passaa tuohon oikein hyvin. Varjostin siinä on aika huonossa kunnossa, joten se pitää sopivan kankaan löydyttyä ja inspiraation iskiessä uusia.

WC




Pikkuvessamme alkaa olla melkeinpä valmis ja tyytyväisiä olemme!

Taustaseinä on Patent decor -tapettia, joka on maalattu ja lavuaarin yläpuoleinen seinä kokonaan peiliä. Ajattelin etsiä turkoosit pyyhkeet ja laittaa bambun turkoosiin pikkumaljakkoon, niin saisi tuonne hieman keväistä fiilistä.

Tuon avokaapin reiät pitää jollain tilkitä...

Maripalloja!


Rakastan Marimekon kankaita! Tämän taskumekon ompelin tyttärelleni Ottobren kaavalla.

Ihanaa, lunta!


Olisiko tämä talvi nyt hieman pysyvämpi? Voi kuinka kaunista täällä on, puut lumessa sinisessä valossa!